Klinisch linguist – Logopediepraktijk Sassenheim en Lisse – Sassenheim
Jan van Brabantweg 13 2171HC Sassenheim

Logopediepraktijk Sassenheim en Lisse

Welkom op de website van onze praktijk.

U vindt hier informatie over logopedie en logopedische hulp in het algemeen en onze praktijk in het bijzonder.

Op deze website treft u informatie aan over stoornissen en de wijze waarop wij die als logopedisten kunnen behandelen. Maar ook over de vergoedingen van deze behandelingen door zorgverzekeraars en wat u daar voor moet doen.

Meestal behandelen wij bij ons op de praktijk, maar op verzoek komen wij graag naar u toe.

Wij vertellen u ook over onze specialismen en geven u de mogelijkheid ons vragen te stellen over afspraken, behandelingen en aanmeldingen.

En natuurlijk vindt u hier ook ons adres en onze telefoonnummers onder contact.

Klinisch linguist

Wie?

Mijn naam is Monique Bisschop. In 2010 ben ik afgestudeerd als klinisch linguïst met als specialisatie logopediewetenschap.

Als klinisch linguïst voorzie ik de logopedist van extra informatie en adviezen om de behandeling voor uw kind zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Wat?

Wat houdt een taalkundig onderzoek precies in?

  • Onderzoek

Allereerst wordt een video-opname gemaakt van het kind van ongeveer 20 minuten. Dat kan tijdens de logopedische behandeling. Deze spontane taalanalyse wordt gemaakt binnen een spel- of gesprekssituatie met de linguïst.

  • Analyse

Vervolgens wordt het gesprek uitgeschreven (transcriptie). De hulpvraag bepaalt of de analyse zich richt op de uitspraak of juist op het taalgebruik van het kind.

  • Verslag

Tenslotte werkt de linguïst haar bevindingen uit en doet hier verslag van bij de logopedist en bij u als ouder. Het verslag bevat de transcriptie, een algehele observatie en een specifieke analyse.

Hoe?

Aanmelden voor een onderzoek kan rechtstreeks of via de logopedist. Het is helaas niet mogelijk om de kosten voor dit onderzoek te declareren bij de zorgverzekeraar.

Als Klinisch Linguïst ben ik aangesloten bij de Vereniging voor Klinische Linguïstiek (VKL)

Monique Bisschop MSc
Dorpsstraat 63
2391BC Hazerswoude
Tel.: 06 – 3044 1959
Mail: mtbisschop@gmail.com