Klinisch linguist

WIE?

Mijn naam is Monique Bisschop. In 2010 ben ik afgestudeerd als klinisch linguïst met als specialisatie logopediewetenschap.

Als klinisch linguïst voorzie ik de logopedist van extra informatie en adviezen om de behandeling voor uw kind zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

WAT?

Wat houdt een taalkundig onderzoek precies in?

  • Onderzoek

Allereerst wordt een video-opname gemaakt van het kind van ongeveer 20 minuten. Dat kan tijdens de logopedische behandeling. Deze spontane taalanalyse wordt gemaakt binnen een spel- of gesprekssituatie met de linguïst.

  • Analyse

Vervolgens wordt het gesprek uitgeschreven (transcriptie). De hulpvraag bepaalt of de analyse zich richt op de uitspraak of juist op het taalgebruik van het kind.

  • Verslag

Tenslotte werkt de linguïst haar bevindingen uit en doet hier verslag van bij de logopedist en bij u als ouder. Het verslag bevat de transcriptie, een algehele observatie en een specifieke analyse.

HOE?

Aanmelden voor een onderzoek kan rechtstreeks of via de logopedist. Het is helaas niet mogelijk om de kosten voor dit onderzoek te declareren bij de zorgverzekeraar.

Als Klinisch Linguïst ben ik aangesloten bij de Vereniging voor Klinische Linguïstiek (VKL)

Monique Bisschop MSc

Dorpsstraat 63

2391BC Hazerswoude

Tel.: 06 – 3044 1959

Mail: mtbisschop@gmail.com